Domov > Dojenje

Dojenje

Druženje in spoznavanje z novorojenčkom je čudovita izkušnja za novopečeno mamico. Začetek starševstva prinese tudi nekaj izzivov, zagotovo je eden večjih vzpostavitev dojenja pri dojenčku. Na voljo so vam koristni nasveti, predvideni za čas dojenja. Po korakih boste izvedeli, kako pravilno vzpostaviti dojenje, kakšen naj bo prehranjevalni slog med dojenjem in kako se spopasti z najpogostejšimi težavami pri dojenju. Pomagali vam bomo, da bo obdobje dojenja minilo brez zapletov za vas in novega člana vaše družinice.

 

Načrtovanje nosečnosti

Skrb za novorojenčka se ne začne z dnem, ko se novorojenček rodi, temveč že mnogo prej, pred njegovim spočetjem. Zdravje in primeren prehranski status matere sta ključna dejavnika za uspešen začetek, potek in zaključek nosečnosti. Uravnotežena prehrana, primerna telesna aktivnost in primerno vedenjsko okolje ohranjajo dobro zdravje ženske v reproduktivnem obdobju.

Preberi več

Nosečnost

Zdrava prehrana vpliva na naše zdravje in dobro počutje v vseh starostnih obdobjih, še posebej med nosečnostjo, ko poteka pospešen prenos hranil iz telesa nosečnice k plodu, ki ima prednost pri oskrbi z vsemi potrebnimi hranili. Za nosečnico je zato izredno pomembno, da svojo prehrano prilagodi povečani potrebi po hranilih.

Preberi več

Novalac prenatalne kapsule so prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.