Domov > Načrtovanje nosečnosti

Načrtovanje nosečnosti

Načrtujete povečanje družinice? Zanositev je vsekakor edinstvena odločitev, saj prinese novo veselje in skrb v življenje bodoče mamice. Pravočasna priprava na naraščaj omogoča zdrav začetek nosečnosti. Za mamo in dojenčka se tako lahko začne brezskrbna skupna pot razvijanja in spoznavanja. Za vas smo pripravili koristne nasvete, ki bodo pripomogli k zdravim odločitvam v obdobju načrtovanja nosečnosti.

 

 

Nosečnost

Zdrava prehrana vpliva na naše zdravje in dobro počutje v vseh starostnih obdobjih, še posebej med nosečnostjo, ko poteka pospešen prenos hranil iz telesa nosečnice k plodu, ki ima prednost pri oskrbi z vsemi potrebnimi hranili. Za nosečnico je zato izredno pomembno, da svojo prehrano prilagodi povečani potrebi po hranilih.

Preberi več

Dojenje

Prehrana mame po porodu niti ni tako zapletena, čeprav zna postati skrb o tem, kaj jesti, prava muka, kljub dobrim nameram okolice. Tako kot med nosečnostjo mora mamina prehrana tudi v času dojenja biti še naprej bogata z visokokakovostnimi živili, saj bo tako zagotovila optimalno ustvarjanje visokohranljivega in visokokakovostnega mleka.

Preberi več

Novalac prenatalne kapsule so prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.