Domov > Nosečnost

Nosečnost

Vsaka nosečnost je nekaj posebnega. In prav vsaka nosečnica jo bo doživljala drugače. Za vas smo pripravili članke, ki bodo odgovorili na marsikatero vprašanje v tem čudovitem obdobju. Kaj se bo dogajalo med nosečnostjo, kako se pripraviti na nosečnost in pozneje porod, kakšne so prehranjevalne smernice za čas nosečnosti, so le ene izmed zanimivih tem, ki bodo koristile vsaki bodoči mamici in razrešile marsikatero nosečniško zadrego.

 

Načrtovanje nosečnosti

Skrb za novorojenčka se ne začne z dnem, ko se novorojenček rodi, temveč že mnogo prej, pred njegovim spočetjem. Zdravje in primeren prehranski status matere sta ključna dejavnika za uspešen začetek, potek in zaključek nosečnosti. Uravnotežena prehrana, primerna telesna aktivnost in primerno vedenjsko okolje ohranjajo dobro zdravje ženske v reproduktivnem obdobju.

Preberi več

Dojenje

Prehrana mame po porodu niti ni tako zapletena, čeprav zna postati skrb o tem, kaj jesti, prava muka, kljub dobrim nameram okolice. Tako kot med nosečnostjo mora mamina prehrana tudi v času dojenja biti še naprej bogata z visokokakovostnimi živili, saj bo tako zagotovila optimalno ustvarjanje visokohranljivega in visokokakovostnega mleka.

Preberi več

Novalac prenatalne kapsule so prehransko dopolnilo. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.